Wednesday, December 15, 2010

Phrase invented during the exam week.

I was about to sleep, but the eyes tak boleh ptosis. Nak study tak masuk dah sebab 1.45am is the time for my beauty sleep ahaks ahaks, tapi tak boleh tidur. So seorang makcik toncet cakap, ika, pergila berblog.
And so this is the post to list out all phrases invented during the exam week. -.-"


1) Ain toncet (ranking number 1 ohh- ikut frequency penggunaan. hahah)

2) Pungkoq hang. (don't try this at home. tahap pencarutan = 7/10 )

3) 5 minit...5 minit lagi pleasee...zZzZz. (suruh kejut pastu taknak bangun -.-")

4) Tesco jom! (frasa setiap hari)

5) Ikan murah weyy! Roti murah weyy! (frasa yang menyenangkan perut setiap kali pulang dari tesco)

6) ohh siapa budak tembam dalam cermin ni? (lalala~)

7) Kau la mandi dulu..taknak kau la mandi duluuu.. (toilet remains empty semua malas mandi dulu)

8) Dah 3 kali aku snooze handphone ni zZzZz (duvet monster)

9) Aku rase jodoh aku dengan abang senior masa intern nanti.. (3 kali sehari diulang oleh tuttt, takpe wey inshaAllah jadi doa.lol )

10) Wey lapa la.. Aku pun lapa.. (seminit kemudian: nyomnyomnyomnyom)

11) Cari fengshui.. mana fengshui aku..(sambil baring dalam duvet konon2 fengshui study kat situ, pastu zZzZ -.-")

12) Ain bontoncet. (gabungan boncet+toncet)


Ok tu je. Nanti kalau ada phrase baru kitorg add up lagi. mata dah mula ptosis sikit demi sikit. Endocrine Biology is up tomorrow! A whole day of reading hormones and glands fuhh fuhh. Tapi satu hapebende pun tak ingat. Nice.

Nitey pretty people. Endocrine, be nice to me please :)

6 comments:

niania annabella said...

aku rasa jodoh aku nnt dgn abg senior or sebatch yg hensem kacak romantik beriman laa
*ni aku sebut 10 kali sehari beb tapi dalam hati aku winkwink

pelis la makbul ;)

ain toncet tp x buncit laaa!!!

niania annabella said...

oh typo..ok double kacak+kaya bukan harta tp budi pekerti ceeewahhh ;))

shakin said...

ko kene cakap depan cermin la nia baru makbul amiin

sarah mdnor said...

ain nak jugak tambah 'or sebatch' tuu aku ameenkan la ek! *wink*

zulaikhazainol said...

nianiabellala; patutla selalu nampak kau terkumat kamit sorang2.lol

shakin; cakap depan cermin smbil pose pakai spek retro amek gamba gune iphone. oops :p

sarah; amin aminnnn :p

nianiabellala said...

@sarah: alamak kalau dah boleh like mcm kat fb tuu dah lama aku like ngeee~